Fakta och bra att veta inför resan till Seychellerna

Paradiset Seychellerna är ett örike bestående av 115 öar som ligger utanför Afrikas östkust. Öriket är känt för sin storslagna natur, vykortsvackra stränder och kristallklara vatten. Hit åker du om du vill unna sig en paradisisk tillvaro med fantastisk mat, vänligt folk, överväldigande natur och en behaglig stillsamhet.

seychellerna, Anse Georgette

Är du sugen på en resa till Seychellerna eller bara intresserad av landet? Vilket som här bjuder vi på en massa Seychellerna information.

Seychellerna resa 1. Seychellerna har några av de vackraste och mest kända stränderna i världen och med boende på små, charmiga familjeägda guesthouses och lite äventyrslusta kan de flesta förverkliga drömmen om paradiset för en överkomlig slant. På den här kombinationsresan upplever ni tre öar och bor på prisvärda guesthouses.
Seychellerna resa 2. Kombinationsresa som ger er det bästa av Seychellernas ö-värld. Resan börjar på huvudön Mahé, vidare med båt till ön Praslin och avslutas på lilla paradisön La Digue. Resan bjuder på fantastiska naturupplevelser, unikt djurliv, romantiska solnedgångar och stränder av absolut världsklass. Samtliga hotell på den här resan är av mycket bra standard och med halvpension.

Valutan heter Rupee (SCR). Det går att växla till sig denna valuta på plats i landet. På hotellet och om man beställer utflykter går det bra att betala med Euro, men seychelliska Rupees är den föredragna valutan på de flesta etablissemang.

Tidsskillnaden är 2 timmar före svensk tid på sommaren, 3 timmar före på vintern.

Seychellerna, Curieuse

Seychellerna är bland de säkraste och renaste resmålen i tropikerna. Trots det rekommenderar man att du vaccinerar dig främst mot Hepatit A, samt mot Hepatit B och tyfoid (den sistnämnda om du planerar att äta utanför turistområdena och/eller om du ska leva med ortsbefolkningen) om du ska vistas i landet längre än tre veckor. Ska du vara på Seychellerna längre än sex månader rekommenderar man också vaccinering mot tuberkulos. Kontakta din vaccinationsmottagning minst en månad innan avfärd för rekommendationer.

I övrigt rekommenderas det att du följer sunt förnuft vad det gäller maten och drycken du förtär. Ät genomstekt mat, undvik råa skaldjur och fisk, skölj grönsaker och frukt etc. Undvik dricksvattnet (men det går bra att borsta tänderna i det).
Giftiga maneter är ovanliga i detta område, men undvik maneterna ändå för säkerhets skull. I övrigt finns det i princip inga farliga djur eller växter på öarna.
Bada dock INTE i sötvatten, sjöar eller floder, i länder med subtropiskt eller tropiskt klimat då det finns parasiter i vattnet.
Använd myggstick. Myggorna kan bära på denguefeber och chikungunyafeber (det finns ingen vaccination mot dessa sjukdomar).

Seychellerna

Res till Seychellerna

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå: