Praslin – paradisets paradis

Praslin – paradisön med världens vackraste strand.

Att Praslin är ett resmål många drömmer om är inget som förvånar. Precis som många av de andra ca 100 öarna i Seychellerna är såväl naturen som stränderna, inramat av det allestädes närvarande havet, någonting alldeles extra. Många liknar öarna vid paradiset Eden och det går inte att undvika att bli störtförälskad i dem allihop. Tar du sikte mot Seychellerna kommer du få chans att både se och uppleva en värld som du aldrig kommer glömma.

Praslin
Anse Lazio

Ön Praslin är bara 38 kvadratkilometer stor men är fortfarande Seychellernas näst största ö. Här bor det endast 6500 personer. Även med den lilla ytstorleken anses ön fortfarande som Edens lustgård. Öns vackra stränder toppar oftast listorna av världens vackraste och många drömmer om att få ta sig hit både på smekmånad eller på familjesemester.

Du tar dig snabbt till Praslin från huvudön Mahé. Antingen flyger du på bara 15 minuter eller njuter av en bländande utsikt när du tar dig fram med snabbfärjan som bara tar 45 minuter. Vill du sedan vidare till omkringliggande öar såsom Curieuse, Aride, La Digue och Cousin ligger de bara korta båtturer ifrån Pralin. Risken är dock att så fort man landat på Praslin så går det inte att lämna. Öns skönhet och naturens rika djurliv håller en som trollbunden.

De vackra stränderna är det som lockar de flesta turisterna.

De vita sandstränderna bländar och man möts av ett turkost och kristallklart hav som är rikt på fisk och annat havsliv. Många anser att en av de allra vackraste stränderna i världen heter Anse Lazio. Denna strand har ett skyddande, vackert korallrev. Här kan du både sola, bada och kanske ta dig ut på en snorklingstur för att se vad som händer under den skimrande vattenytan.

Vallée de Mai

Men ön är så mycket mer än bara fantastiska stränder. Det som fångar mångas uppmärksamhet är nationalparken Vallée de Mai, ett besök i denna park är nästan ett måste. Nationalparken finns med på Unescos:s världsarvslista för sin mångfald och rika vegetation. En rekommendation är att ta sig dit tidigt på morgonen innan ön har vaknat. Då har du chans att skåda den medan morgonsolen bryter fram genom växterna och får alla gröna nyanser att skimra. I denna frodiga regnskog finns det möjlighet att skåda den svarta papegojan Black Parrot som enbart lever här. Den lilla ön är också hem för världens största kokosnöt som heter Coco de Mer som växer på de fridlysta dubbelnötspalmerna. De finns enbart här och på grannön Curieuse.

Vill du möte den gigantiska sköldpaddan?

Vill du passa på att ta några utflykter utanför ön finns det många närliggande öar att välja mellan. Både här och om du tar du dig bort mot Curieuse kan du hälsa på hundratals gigantiska sköldpaddor som kan bli över en hel meter höga. Både Praslin och ön Cousin, som också är lätt att ta sig till härifrån, är nästan helt orörda och ger dig gott om utrymme för utforskning.

Vandra på Praslin

Med allt vad ön har att erbjuda är detta ett perfekt resmål för alla som vill känna sanden mellan tårna och slappna av i solen, utforska fantastisk natur med ett rikt djurliv och simma i ett hav som gömmer en helt magisk värld under ytan. Vill du ta dig runt passar det perfekt att gå till fots. Ön är inte stor och det finns bra och natursköna vandringsleder att röra sig på.

LÄS MER OM ATT

Om du så önskar finns det också gott om möjligheter att hyra en bil för att ta dig runt snabbare, eller hyra en cykel om du vill ha något mittemellan. Ön är känd för sitt lugna tempo och här behöver du inte oroa dig för trängsel eller långa shoppingrundor. Vill du varva det stillsamma livet med något händelserikt kan du med fördel aktivera dig genom att gå en 18-hålsrunda på Constance Lemuria. Detta är den enda golfbanan på hela ön och är belägen på ett hotellområde.

LÄS MER OM

Vill du ut och upptäcka havslivet erbjuder Praslin mängder av olika alternativ för både dykning och fiskeutflykter. När du besöker Praslin märker du att det inte gör något att ön är så pass liten – den innehåller tillräckligt med vackra och förbluffande miljöer att det räcker och blir över.

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå: