vandra på praslin seychellerna

Vandra på Seychellerna, Praslin

Vi fortsätter vår lilla serie med tips om olika vandringar på Seychellerna och idag upptäcker vi vandringsmöjligheterna på Praslin som är Seychellernas näst största bebodda ö. Vi tipsar om 4 olika vandringar på ön som du kan se på nedan karta. Andra inlägg i den här serien är Vandra på Mahé.

Vallée de Mai

Vallée de Mai är ett litet, världsarvslistad naturreservat beläget nästan mitt på ön. Här hittar du flera olika naturstigar där du på ett bekvämt och enkelt sätt kan avnjuta regnskogen. Om du har riktig tur kan du få möte den svarta papegojan som är endemisk på ön. Läs mer om Vallée de Mai här.

Startpunkt: -4.33185, 55.7401
Entréavgift: Ja
Tidsåtgång: Det finns flera kortare naturstigar att välja mellan här

Fond Ferdinand

Här går du genom en skog av de för Seychellerna så typiska Coco de Mer palmerna. En betydligt lugnare och mindre besökt led än populära Vallée de Mai. En kortare led som bjuder på härlig utsikt över norra ön. Detta har tidigare varit en palmplantage.

Startpunkt: -4.35408, 55.75832
Entréavgift: Ja
Tidsåtgång: ca 1 tim, 2 km

Salazie- & Pascuière trails

Den här leden tar dig tvärs över Praslin från sydkust till nordkust och den är förhållandevis platt utan alltför stora höjdskillnader. Du följer vägen förbi Britannia i Grand Anse i ca 30 min. När du når en korsning håller du höger och når snart 3 små broar. Efter dem klättrar du ytterligare något innan du når toppen med utsikt över havet på andra sidan. Dags att vandra nedåt till Anse Volbert även kallat Cote D’or. Här tar Salazieleden slut men genom att följa vägen väster ut mot Hotel Raffels når du Pascuière trail. Den underhålls av Raffles och är en av öns mest välskötta leder och den tar dig tillbaka till Grand Anse.

Startpunkt: -4.32589, 55.72085
Entréavgift: Nej
Tidsåtgång: Om du kombinerar båda lederna runt 3 tim,  ca 7 km.

Salazie Track:

Pasquière Trail:

 

vandra på Praslin

Anse Lazio – Anse Georgette

Det här är en vandring som går mellan två av Seychellernas, ja kanske världens, vackraste stränder Anse Lazio & Anse Georgette. Anse Lazio når du antingen med bil eller buss. Tar du bussen går den till Anse Bouden. Stigen hittar du på västra änden av stranden och du följer den uppåt längs havet. Varje gång den delar på sig håller du höger. Det här är ingen välunderhållen led så den kan vara ordentligt djunglig men Anse Georgette är definitivt mödan värd! Vill du inte ta samma väg tillbaka måste du istället passera Lemurías hotellområde och för det krävs tillstånd. Enklast är det att be ditt hotell hjälpa dig med detta.

Startpunkt: -4.29366, 55.7015
Entréavgift: Nej
Tidsåtgång: ca 3 tim, t&r 7 km.

Vandra på Praslin, anse lazio
Anse Lazio

 

Anse Georgette

Trevlig vandring!

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: