Entrén till Vallée de Mai

Vallée de Mai, Praslin

Om du vill vandra på Praslin så är Vallée de Mai ett ypperligt val. Vallée de Mai är ett litet naturreservat beläget nästan mitt på ön och är en av få platser den endemiska jättepalmen Coco de Mer växter. Sedan 1983 finns parken även med på Unescos världsarvslista. Palmen som kan bli 30 meter hög gör att du känner dig som en lilleputt där du vandrar runt på stigarna omgiven av tät grönska och jättelöv. Har du tur kan du även få möta den svarta papegojan, som bara finns här på ön Praslin i hela stora världen eller någon av alla andra fåglar och djur som lever i skogen. Men det gäller att ha ögonen med sig, djuren är väl kamouflerade i den frodiga växtligheten

Läs mer: Våra resor till Seychellerna

Entrén till Vallée de Mai

Vandringsleder i Vallée de Mai

Parken har 3 huvudstigar på mellan 1-2 km som du enkelt kan vandra själv. Lederna är Cedar trail, Central trail och Circular trail. Vid Shelter (se karta nedan) längs Circular trail har du en hänförande vy över Praslin. Vill du lära dig massor rekommenderas en guide. Det erbjuds två gratis guidade vandringar per dag (hösten 2019 kl.9 och kl.14) eller så finns möjlighet till privat guidning. Vill ni ha gott om tid avsätter ni åtminstone ett par timmar till att vandra runt i parken för att verkligen kunna njuta av dessa speciella omgivningar som ibland omnämns som Edens Lustgård.

Karta över Vallée de Mai och dess vandringsleder

Lite roliga fakta om Coco de Mer-palmen

# En Coco de Mer nöt kan väga upp till 20 kg.

# Palmen kan li mellan 2-300 år gammal.

# Den kan som sagt bli upp till 30 meter hög och lövet kan bli så stort som 4,5 m.

# Coco de Mer palmens frö är världens största frö.

# Det finns kvinnliga och manliga Coco de Mer palmer men det är först efter 25 år du kan se vilket. Då är det andra sidan extremt lätt då deras frukter påminner mycket om de mänskliga könsorganen.

Bra att veta inför ditt besök till Vallée de Mai

Du tar dig hit med lokalbuss eller med hyrbil. Inträdet är 305 Seychellois Rupees och parken är öppen mellan 8.30-4.30. Toalett, café & en souvenirbutik finns vid entrén. Gratis guidade visningar kl.9 & kl.14.


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: