Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna

Marie Antoinette – en restaurang med anor

Vill du prova det traditionella kreolska köket så rekommenderar vi ett besök på anrika restaurang Marie Antoinette som ligger i utkanten av centrala Victoria, Seychellernas huvudstad. Inte bara har restaurangen serverat kreolsk mat sedan 1970-talet, själva byggnaden är skyddad som ett nationellt monument. Med sin över 100-åriga historia är huset ett ypperligt exempel på kolonial arkitektur och ett av få på Seychellerna som behållit sin ursprungliga design & struktur. Huset har även varit hem åt Henry Stanley som döpte huset till Livingstone Cottage. På Marie Antoinette intar ni er mat antingen i hemtrevligt ombonade rummet med bar och “the wall of fame” eller ute på den stora, härliga uteserveringen. En uteservering inbäddad i grönska och med de stora jättesköldpaddorna som sällskap.

Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna

Men det är såklart maten som är fokus och här får du möjlighet att prova det traditionella kreolska köket med rätter tillagade av lokala ekologiska råvaror. Den kreolska maten är en mix av afrikansk, fransk och indisk mat och currys av olika slag är väldigt vanlig och här ute mitt i Indiska Oceanen är såklart fisk & skaldjur kanske den absolut vanligaste ingrediensen. På Marie Antoinette har även menyn i stort sätt varit den samma sedan 70-talet med friterad papegojfisk, tuna, kycklingcurry och fiskgryta. Vi rekommenderar att ni tar allt som ett smörgåsbord och delar sinsemellan. På så sätt missar ni inte någon av alla godsaker.

Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna

Om du är på Seychellerna under oktober månad kan du ta del av Festival Creole. Här får du inte bara ta del av det kreolska köket utan även ta del av den lokala konsten, dans och lokala traditioner. 2020 går festivalen av stapeln den 23 oktober, här hittar du aktuell information.

Hitta hit: Serret Rd

Öppettider: Se Marie Antoinettes hemsida

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: