Strandvandring La Digue

Strandvandring på La Digue

La Digue, denna lilla pärla till ö i den seychelliska skärgården, är den fjärde största och tredje mest befolkade av de totalt 115 öarna som utgör Seychellerna. Hit till den näst intill bilfria ön kommer du kanske för några dagars avkoppling under din resa till Seychellerna.

Våra resor till Seychellerna: 7 nätter på La Digue

La Digue, Grand Anse

Det första du bör göra när du kommer hit är att hyra en cykel. För även om ön är liten behövs en cykel för att utforska ön till fulla. För med en cykel tar du dig enkelt från den ena sidan av ön till den andra och kan på så sätt utforska stora delar av ön. Men det finns delar av ön dit du inte når på något annat sätt än att vandra. Och en sådan vandring bjuder vi på här idag.

Läs mer: Reseguide La Digue

Med cykel på La Digue

Troligvis bor du på östra sidan av ön och då ska du börja med att cykla över till västra sidan, till stranden Grand Anse. Vägen tar dig till restaurangen som ligger i anslutning till stranden. Du bjuds på en kuperad vacker cykeltur genom regnskogen på vägen dit. Om du inte är alltför tidig så finns det ett par ställen längs vägen där du kan få dig en härlig fruktjuice.

FruktjuiceRegnskog La Digue

Hur du väljer att lägga upp din vandring är såklart helt upp till dig men vi föreslår att du, trots Grand Anse otroliga dragningskraft, direkt vandrar vidare till bortersta stranden för att sedan i sakta mak vandra tillbaka och njuta av varje strand.

Längs La Digue ’s vackra stränder

Vid restaurangen ställer du din cykel och tar dig ner på stranden. Kika åt vänster (norr) så ser du en stenbumling och dit tar du dig. Där hittar du en stig genom gräset som tar dig vidare norröver. Det kan vara lite blött och träskiga första biten. Snart når du en brantare stigning upp över första berget. På toppen har du en härlig utsikt dels över Grand Anse men även över nästa strand, Petit Anse. Väl nere igen så finns en liten kokosnötsförsäljning. Stigen du ska gå går bakom den dvs du ska inte gå på stranden utan stigen fortsätter bakom parallellt med Petit Anse. Återigen når du vid strandens slut ett berg som ska forceras.

Cyklar på La Digue

Fotspår i sanden på La Digue

Nu har du snart nått den bortersta stranden på dagens vandring, Anse Cocos. Anse Cocos är nästan som två stränder i en för längst bort hittar du en liten skyddad lagun. Du har nått ditt mål! Nu kan du njuta av dagen och stränderna när du i sakta mak vandrar tillbaka mot din cykel.

Anse Cocos

Anse Cocos, La Digue Grand ANse Vandring på La DigueNågra tips:

  • Försök komma iväg tidigt. Inte bara för att det kan bli rejält varmt mitt på dagen det är också en fantastisk känsla att få njuta av de otroligt vackra stränderna när de är mer eller mindre tomma.
  • Ta med gott om vatten och om du gör det till en heldagsutflykt även något att äta.
  • Det kan vara lite lerigt längs vägen och upp- resp. nedför är det stenigt så bra skor är inte fel. Men ha framför allt inte skor du är rädd om.

Bra vandringsskor på La Digue:)


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: