Pension Michel, La Digue

Att ö-luffa på Seychellerna och bo på guesthouses har snabbt blivit en mycket populär reseform. Att besöka den lilla ön La Digue och bo på Pension Michel med endast 8 rum toppar popularitetslistan bland våra resenärer. Jag har förmånen att vara på Pension Michel just nu och gör det jag gillar mest när jag reser; träffar nya människor och tar del av deras historier. 

Under frukosten får jag en pratstund med managern på Pension Michel, Marisa Ernesta, en ståtlig charmerande dam med glimten i ögat och ett skratt som alltid tycks vara nära till hands. Hennes familj har bott på ön sedan generationer, hon har barn och barnbarn på ön. Hon promenerar till jobbet varje dag, simmar regelbundet och så länge kroppen orkade spelade hon volleyboll. Ett liv utanför La Digue är otänkbart för henne. 

Seychellerna, La digue, Pension Michel
Seychellerna, La digue, Pension Michel

Marisa menar att den största anledningen till att folk trivs på pensionatet är den familjära atmosfären och att småskaligheten inbjuder till samtal och interaktion mellan gästerna. Hon berättar att allt som serveras på Pension Michel inhandlas lokalt så långt som det är möjligt, men efterfrågan är större än utbudet och därför köps råvaror också in från huvudön Mahe. För mig personligen är de utsökta måltiderna dagens höjdpunkt!

Seychellerna, La digue, Pension Michel
Seychellerna, La digue, Pension Michel

Pension Michel invigdes 1996 och Marisa berättar stolt att hon har varit med sedan 1997, kocken sticker ut huvudet och förkunnar att hon har varit med ända från starten. Det verkar vara en gemytlig stämning bland personalen, vilket smittar av sig, och det tycks som alla är besläktade på något sätt, det kanske inte är så konstigt med en befolkning på endast 2 000 invånare.

Seychellerna, La digue, Pension Michel
Seychellerna, La digue, Pension Michel

Enda bekymret för Marisa och Pension Michel (och för oss på resebyrån!) är att det nästan alltid är fullbokat och man måste vara ute i mycket god tid för att få ett rum här.
Läs mer om våra resor till Seychellerna och boende i guesthouses:
https://afro-caribbean.se/resor/seychellerna/


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: