Seychellerna som ligger i den Indiska Oceanen. Här hittar du miljöer som ser ut som själva paradiset och som är som tagna ur resebroschyrer. Grönskande berg och stegrande klippor ramar in de runt 100 öarna där kritvita sandstränder möter turkosa hav. Dessa stränder har klassats som några av de bästa i världen (Anse Lazio utsågs nyligen till en av världens 6 vackraste stränder av Tripadvisors användare) men det döljer sig så mycket mer att uppleva om du bara tar dig längre in på öarna. Här hittar du fantastisk natur med ett exotiskt och spännande djurliv. Även havet kryllar av fantastiskt liv i olika färger och former.

Seychellerna största ö -Mahé

Mahé är huvudön på Seychellerna, här bor 90 % av befolkningen, och det är även här som områdets internationella flygplats finns. Detta gör ön till den mest utbyggda, turistiska och mest besökta av öarna. Men även om detta är fallet kan du fortfarande hitta mängder av orörda stränder i söder. För att ta dig dit eller någon annanstans på ön gör du detta bäst till fots, något som är lätt tack vare öns välfungerande nätverk av vandringsleder. Då hinner du uppleva den sagolika naturen på nära håll samtidigt som du kan utforska öns 75 stränder. Du kan även hyra en bil om du vill ta dig runt snabbare för att inte missa något under vistelsen. Tänk då på att ön har vänstertrafik och att vägarna är smala, så kör sakta och försiktigt.

Mahé som bara är 26 km lång och 6 km bred har ändå mycket att erbjuda. Här hittar du Seychellernas största nationalpark, Morne, som tar upp 20 % av hela öns yta. Du har även möjlighet att bestiga Seychellernas största bergstopp Morne Blanc och kanske även se världens minsta groda om du håller ordentligt med utkik!

Se även om du kan skymta deras utrotningshotade havssköldpaddor och unika fågelarter. Tar du dig till Mahés huvudstad Victoria får du chansen att beundra Seychellernas enda hindutempel, Arulmigu Navasakti Vinayagan, som är klädd i vackra färger. Och svänger du förbi bergssluttningar och trädgårdar hamnar du i ett växtrike av papaya, mango, passionsfrukt och olika sorters bananer.

Efter långa utflykter i den paradisliknande naturen kan det vara svalkande med ett dopp. Det kristallklara havet ser ut som ett retuscherat foto skimrar i turkosa färger och håller en behaglig temperatur på 27 grader året om. Till Seychellerna kan du med all fördel resa oavsett tid på året för att sola och bada. Ta dig ut lite längre från strandkanten och upplev djurlivet som befinner sig under den skimrande ytan. Här finns det gott om fiskar och är perfekt för att ta sig en liten snorklingstur.

Du blir lätt förblindad av öns skönhet och resmålet är lika perfekt för smekmånaden som för familjeresan. Förutom att gå på upptäcktsfärd i naturen, känna sanden mellan tårna, sippa en drink under solens strålar och bada i det varma vattnet finns det även andra aktiviteter som kan locka. Gå en 18-hålsrunda på Reef Golf Club, besök Nationalhistoriska museet för att lära dig mer om Seychellernas historia och titta i huvudstadens alla spännande butiker. Vill du ha med dig något hem kan du shoppa bland smakrika kryddor, vacker keramik, väldoftande tesorter och vackra smycken.

Mat på Mahé

Även när solen gått ner bjuder Mahé på mycket. Restaurangutbudet är stort och bjuder på fantastiska kulinariska upplevelser där du kan hitta en mix av det franska, brittiska, indiska, kinesiska och västindiska köket. När kvällsmaten är avslutad och hungern stillad kan du med all fördel svepas in i det pulserande nattlivet i Victoria. Det finns flertalet barer och klubbar att spendera timmarna på innan solen är tillbaka igen.

Öns officiella språk är franska, engelska och seychellisk kreol. Majoriteten talar seychellisk kreol, ett språk som är baserat på franskan, vilket gör huvudspråket till en franskbaserad franska, men du klarar dig gott med att ta dig fram på engelska.

Temperaturen är tropisk men man kan få sig milda vindar om man håller sig nära havet. Reser du under maj till september får du chansen att utforska ön under den svalare perioden. Vill du dock uppleva havet och solen under den absolut varmaste tiden bör du boka en resa under perioden mars – maj. Oavsett så får du varma temperaturer i både hav och luft och mängder av soltimmar året om.

Kort videodokumentär om Mahé

Läs också

Saker att göra på Mahé
Våra resor till Seychellerna
Guide till Seychellerna
Fakta och bra att veta inför resan till Seychellerna
Bästa tiden på året att besöka öarna
Mat- och restaurangguide
Guide till Praslin
Guide till La Digue

Skriv till info@seychellernaresor.nu för mer information om våra resor till Seychellerna.

Save