Döm inte något på grund av storleken. La Digue är en liten ö som har fantastiskt mycket att erbjuda.

La Digue är Seychellernas tredje mest befolkade ö

Den lilla ön La Digue är Seychellernas tredje mest befolkade ö med sina 2000 permanenta invånare och den fjärde största då den når en storlek på endast 10 kvadratkilometer. Ändå är detta en mycket populär destination. Varför det då? Jo, det finns många svar på den frågan men bilderna på ön säger det mesta.

Precis som de flesta av alla öarna inom ögruppen så bjuder denna ö på en utsikt som tagen ur en resekatalog eller ett vykort. Det är så vackert och perfekt att man för ett ögonblick betvivlar att man är kvar på denna jord. Många av öarna som ingår i Seychellerna liknas paradis och det är inte svårt att förstå varför.

 

Anse Source d’Argent

La Digue ’s granitformationer

La Digue som är beläget i Indiska Oceanen är speciellt känd för sina spektakulära granitformationer på stränderna. Till La Digue kan du ta dig genom att flyga eller åka båt. Du börjar med att landa på Seychellernas huvudö Mahé där den internationella flygplatsen är belägen. Därefter tar du dig vidare till Praslin och sedan vidare till din slutdestination La Digue.

Det finns inte plats för en flygplats så vill du flyga hit så är det via helikopter. Annars kan du ta en båt från Praslin vilket också ger dig en underbar utsikt på vägen. Eftersom resan till La Digue genomförs i flera olika steg genom flera av de vackra öarna har du möjlighet att upptäcka dem allihop om du har bokat en längre semester. Detta rekommenderas starkt då alla öarna har många olika egenskaper att bjuda på.

Ta sig runt på La Digue

När du väl kommit fram till denna vackra ö finns det flera sätt att ta sig runt på. Eftersom ön är liten är den behaglig att ta sig runt på till fots. Detta ger dig stora möjligheter att upptäcka varje vrå av ön och deras fantastiska miljöer. För snabbare färdmedel kan du sätta dig på en cykel eller i en taxi. Även det gamla sättet att ta sig runt på en oxkärra finns fortfarande möjligt för viss sightseeing.

LÄS MER OM

Några av öns vackraste stränder

Det finns många naturstigar som slingrar sig genom ön som du kan hålla dig till när du tar dig ut på äventyr. Öns vackraste stränder Grand Anse och Petit Anse ligger inte långt från hotellområdena och är ett måste att besöka. Alla öarna i Seychellerna är förtrollande vackra och du kommer även här att mötas av en utsikt olik något annat du någonsin har sett. I vattnet kan det dock förekomma starka undervattensströmmar som du bör ha i åtanke om du vill ut och simma eller utforska världen under ytan.

Anse Source d’Argent

Många naturintresserade tar sig till Seychellerna för att utforska dess spektakulära natur och djurliv. På La Digue kan du skymta paradisflugsnapparen, en fågel som bara lever just här och ingen annanstans i världen. Även stranden Anse Source d’Argent är en sevärdhet som inte får missas. Denna strand är nämligen ansedd att vara världens mest fotograferade strand. Den hittar du på öns västra sida, stranden mynnar ut i ett kristallklart hav som inte går att motstå att ta sig ett dopp i. Ingen av öns vackra och långa stränder är särskilt överbefolkade så du har gott om plats för att ligga och njuta under solens varma strålar.

LÄS MER OM

Snorkla på La Digue

Om du är intresserad av att se livet under ytan med en snorkel kan det vara värt att kolla upp var du kan göra detta, vissa delar har nämligen snorkelförbud. På stränderna Anse Fourmis, Anse Banane och Anse Gaulettes får du nöja dig med att sola och njuta av strandlivet. Men om du tar dig ut till öns norra delar där du hittar stranden Anse Patates är det bara att dyka i! Här finner du vackra korallrev att beundra.

La Digues fågelliv

Ön bjuder också på ett både fantastiskt och sällsynt fågelliv som intresserar många besökare. Här lever flertalet sällsynta fåglar som skyddas i ett fågelreservat som kallas La Digue Veuve Special Reserve. Ta med dig din fågelbok och kikare och försök spana efter de några av alla de vackra varelserna. La Digue har även andra saker att skryta med; de har flera lokala industrier som turister gärna får besöka som vaniljodling och tillverkning av kokosnötsolja. Även om ön är liten bjuder den på mängder av upplevelser och intryck som får dig att vilja stanna under en längre period.

Drönarvideo La Digue – fantastisk 4K-upplösning

Läs också
Våra resor till Seychellerna
Guide till Seychellerna
Fakta och bra att veta inför resan till Seychellerna
Bästa tiden på året att besöka öarna
Mat- och restaurangguide
Guide till Praslin
Guide till Mahé

Skriv till info@seychellernaresor.nu för mer information om våra resor till Seychellerna.