Stränder på La Digue

Lyriskt läckra, ljuvligt lockande stränder på La Digue

De allra flesta boendena på La Digue ligger i öns enda by, La Passe. Det är hit du kommer med färjan från Praslin eller Mahe. Men i själva byn finns egentligen ingen riktigt strand. Absolut, några strandremsor finns men kanske ingen som lockar som paradisstrand. Nu är det inget som helst problem för på La Digue är allting nära. Se till att hyra cykel bara så får du tillgång till flera vackra stränder i ett nafs. Här nedan hittar du några av våra favorit- stränder på La Digue:

Stränder på La Digue via kartan

Anse Severe – en av La Digues populäraste stränder

Anse Severe är den strand som ligger närmast by och hit kan du även gå. Stranden är kantad av flera små mysiga barer och träden längs kanten erbjuder skön skugga. Närheten till byn innebär att det kanske är den stranden dit flest kommer för att chilla.

Anse Source d’Argent – ett måste för alla besökare

Den sägs vara världens mest fotograferade strand, Anse Source d’Argent. Och här flockas turisterna som kommer på dagsutflykter från de andra byarna för att ta bilder på sig själva i de så för Seychellerna så karaktäristiska klipporna. Ett besök här är ett måste för alla La Diguebesökare för här är vackert. Men Anse Source d’Argent är kanske inte den strand du väljer för en chilldag på stranden.

För att komma hit måste du genom L’Union Estate vilket innebär inträde.

Seychellerna La Digue
Seychellerna La Digue

Anse Pierrot – i riktig Robinson Crusoe anda

En otroligt vacker liten strand på öns sydvästra del. Du når den enklast med båt men vid lågvatten kan du även gå hit från Anse Source (ca 1 km). Glöm i så fall inte dina badskor. Ett utmärkt sätt att komma hit är att ta en kajaktur. Ha koll på tidvattnet, vid högvatten kan hela stranden försvinna. Du har här inte tillgång till några strandfaciliteter.

Grand Anse – vilt & vackert

På La Digue’s östkust på andra sidan av ön från La Passe hittar du tre fantastiska stränder, Grand Anse, Petite Anse & Anse Cocos. Enklast att komma hit är med cykel. Grand Anse är som namnet säger den största av de tre. Lång vit strand med vackra klippkanter på var sida. Här hittar du även en restaurang.

Petite Anse – lite längre bort från allt

För att komma hit krävs en liten promenad genom djungelterräng. Du hittar stigen bakom den stora stenen en bit till vänster bortom restaurangen. Du ska även över en liten höjd men Petite Anse är väl värd besväret. En mycket enkel liten strandbar som serverar kokosnötter hittar du annars är det du, strand och hav!

Anse Cocos – ännu längre bort

Vill du komma ännu längre bort vandrar du vidare på stigen som går bakom Petite Anse, över ytterligare e liten höjd och så kommer du till Anse Cocos. Här finns inga faciliteter så glöm inte att ta med massor av vatten och något litet för magen. Vid strandens norra del hittar du en vacker liten lagun så missa inte att ta dig hela vägen dit.

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: