Stränder Praslin Seychellerna

Pampiga, praktfulla, perfekta paradisstränder på Praslin, Seychellerna

Kanske ändå erbjuder Praslin Seychellerna bästa stränder? För att du har störst variation och att de är någorlunda lätt tillgängliga. Ön har dessutom inte mindre än två stränder som ofta förekommer på listor över världens vackraste stränder. Att hyra bil och köra på ön är enkelt och vill du inte göra det finns det buss att tillgå. Nedan presenterar vi fyra stränder, stränder vi definitivt tycker du ska besöka när du kommer till Praslin.

Anse Lazio

Troligtvis Praslins mest kända strand och det är inte konstigt, Anse Lazio är paradisstranden personifierad och nämn ofta på listor över världens bästa/vackraste stränder. På båda sidor flankerad av vackra mjukt rundade granitblock, vit sand och vatten så turost att det gör ont i ögonen. Enklast tar du dig hit med bil eller taxi. Bussen stannar i närmaste by så det är en kanske halvtimmes promenad från busshållsplatsen. Brant ner dit, ännu brantare upp tillbaka:). Stranden har två bra restauranger så att tillbringa en heldag här är inga problem.

Stränder på Praslin, Anse Lazio
Stränder Praslin, Anse Lazio

Anse Georgette

Liksom Anse Lazio är det här en strand som omnämns som en av världens vackraste. Det här är emellertid en sådan strand där hotellet lite mutat in den trots att alla stränder på Seychellerna är offentliga. Det innebär att det är lite knepigt att få access. Enklast är att be ditt hotell sätta upp dig på en besökslista så säger du bara ditt namn hos vakten när du kommer. Det är sedan kanske en halvtimmes promenad innan du når stranden men vi lovar att det är mödan värd. Se till att ta med dig ordentligt att dricka och något att äta. 

Om du inte lyckas hamna på besökslistan kan du antingen ankomma stranden med båt eller vandra från andra hållet.

Stränder på Praslin, Anse Georgette
Praslins stränder, Anse Georgette

Anse Volbert / Cote D’Or

Anse Volbert är Praslins huvudstrand och här väntar dig sand mjuk som mjöl. Stranden är kantad av ett flertal hotell och B&Bn men känns sällan trång. Vattnet är långgrund och oftast väldigt lugnt så stranden lämpar sig extra bra för barnfamiljer. Här finns ett större urval av restauranger och vattenaktiviteter. Du kan t.ex ta en utflykt till ön Curieuse för fler stränder & stora sköldpaddor. Vill du snorkla finns bra snorkling vid den lilla ön St. Pierre.

Stränder på Praslin, Anse Volbert

Anse Cimetiere

En liten strand på öns sydöstra del belägen direkt vid vägen så väldigt enkelt att stanna till om du är ute och åker på ön. På den här sidan av ön bjöds du på spektakulära solnedgångar!

Stränder på Praslin

Stränder på Praslin via karta:

Du kan läsa om Praslins övriga stränder hos Seychellernas Turistbyrå. Om huvudön Mahes stränder kan du läsa här.

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: