Stränder på Mahe, alla vackra

Mäktiga, magnifika, mjuka stränder på Mahé som gör dig mållös

Stränderna är antagligen den allra största anledningen för att besöka Seychellerna, de är verkligen något utöver det vanliga. Med vit sand, turkost hav, vajande palmer och som pricken över i:t, grädden på moset, de magnifika rundade stenbumlingarna som flankerar många av stränderna. Alla stränder på Seychellerna är enligt lag publika men på några ställen har hotellen gjort sitt bästa för att omvandla dem till privata genom att tex införa att du måste boka in dig, ta en enorm omväg eller liknande. Mahé har fler än 70 stränder så där finns något för alla. Stränderna på listan nedan är alla enkla att komma till men inte mindre vackra för det!

Stränder på Mahé via kartan

Här hittar du de nedan omnämnda stränderna på kartan så du hittar dit:

Maie Lazare

En 1 km lång strand som du enkelt når med buss från Viktoria eller annorstädes på Mahé. Lummig grönska flankerar stranden så det går att hitta skön skuggplats. Stranden är populär både bland lokalbefolkningen och turister som bor längs stranden. Dess grunda vatten gör den utmärkt för bad och vindsurfing.

Maie Lazare, poppis bland stränder på Mahé

Beau Vallon

Det här är Mahés nummer 1 turistort och här finns alla faciliteter du kan önska dig inklusive några av Mahés mest populära hotell. Stranden är nästan 2 km lång och erbjuder grunda vatten utmärkta för de flesta vattenaktiviteter. Det här är stranden för dig som vill ha fart & fläkt och mycket att titta på. Extra bra för barnfamiljer då badvakter finns och det inte finns några strömmar i vattnet.

Sunset Beach

Långt upp på norra Mahé hittar du denna lilla strand. Den må vara kort med sina 175 meter men ack så pittoresk med svarta stenblock som ståtar som statyer. Stenarna gör stranden bra för snorkling och det är inte ovanligt att se sköldpaddor. Restaurang finns.

stränder på Mahé

Anse Solei

Gömd på sydvästra delen av Mahé hittar du detta lilla guldkorn. Vägen ner är väldigt brant och väldigt smal men stranden gör det mödan värt. För att komma hit måste du ha tillgång till bil. De svarta klipporna gör den till en bra strand för snorkling och solnedgångarna här är magnifika. En liten strandbar som serverar väldigt god mat finns

Stränder på Mahe, Anse Solen i solnedgång

Anse Boileau Beach

Det här är kanske inte stranden du åker till för att sola och bada men om du passerar rekommenderar vi att du stannar till vid strandens södra del. Här kan du ofta möta fiskare som kommer in med dagens fångst, rensar fisk och lagar nät. 

stränder på Mahé, fiskar i båt

Anse Forbans

Belägen på Mahé’s sydöstra kust är Anse Forbes en populär strand för familjen. Havet är oftast lugnt och vattnen grunda. Dessutom är det nära till restauranger. Du hittar även en del boenden kring stranden här.

Anse L’Islette

På en liten ö utanför ön, Anse L’Islette ligger makalöst vackert i den djungelgröna bukten. Vid lågvatten kan du vada ut till ön från strandkanten nedanför kyrkan Church of Sts. Peter and Paul men det är kanske säkrare att be en båtförare om hjälp så att du även kommer tillbaka.

Stränder på Mahe, alla vackra

Mer om stränder på Mahé kan du läsa hos Seychellernas turistbyrå om om annat du kan hitta på på Mahé hittar du här.

Foto: Cathinka Ingman, Algarve

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: