Vandra på La Digue – Seychellerna

Då har vi kommit till sista delen av vår serie om att vandra på Seychellerna. Tidigare har du kunnat läsa om vandringar på huvudön Male och även om olika vandringar på Praslin. Idag har turen kommit till den minsta av de bebodda öarna, La Digue. På grund av sin geografiska litenhet är urvalet såklart inte lika stort här men inte desto mindre bjuds du på ett antal underbara vandringar. Som vanligt när du ger dig ut på upptäcksfärd glöm inte rejält med dricka, bra skor och kamera!

Strandvandring Grand Anse, Petite Anse & Anse Cocos

Som ett Kinderägg, tre stränder, en vandring. Börja med att ta cykeln söderut längs La Digues enda väg tills du når Grand Anse. Grand Anse är en makalöst vacker strand med vilda vågor där du till och med kan surfa när förutsättningarna är de bästa. Här finns även en servering och det är din sista chans för ev bunkring. Om du tittar norrut när du kommer ut på stranden ser du en stor stenbumling i överkanten av stranden. Bakom den börjar stigen som tar dig vidare. När du sedan når nästa strand, Petite Anse, fortsätter stigen bakom det lilla kokosnötsståndet som möter dig. Du går alltså inte längs stranden utan bakom. Till slut når du Anse Cocos. Här får du absolut inte missa att gå hela vägen norrut till den illa lagunen. 

Alla dessa stränder saknar ett skyddande rev så strömmarna är tidvis väldigt starka så var försiktig!

Startpunkt: -4.3731, 55.84424
Entréavgift: Nej
Tidsåtgång: Ca 1 timme gåtid enkel väg men varje strand kräver en stunds njutning så planera in en heldag. 

Bra skor är ingen dum idé
Håll till vänster här och passera bakom det lilla kokosnötsståndet

Nid d’Aigle – en vandring upp på La Digues högsta punkt

Nid d’Aigle, Örnnästet, är La Digues högsta punkt på 333 meter. Vill du ha en utmaning går du hela vägen upp. Vill du ha en mer avslappnad upplevelse kan du ta en taxi halvvägs upp. Där ligger restaurangen Belle Vue så varför inte kombinera din vandring med middag här. Från den högsta punkten har du en vidsträckt utsikt över Praslin, Félicité, och Marianne

Startpunkt: I byn -4.356339, 55.835294, Vid Bella Vue -4.358553, 55.841034
Entréavgift: Nej
Tidsåtgång: Om du väljer att utgå från restaurangen tar det ca 40 min

Anse Marron – La Digues verkliga äventyrsvandring

Målet för denna vandringen är stranden Anse Marron på La Digues södra tipp. Den här vandringen kräver guide då det varken finns stigar eller märkning. Vandringen är emellertid ett riktigt äventyr så det är definitivt mödan värd. Målet, Anse Marron är egentligen två stränder, en vildare med vilda vågor och en mer skyddad lagun. Passa även på att besök Anse Pierrot, kanske La Digues vackraste strand, som bara ligger ett stenkast härifrån.

Startpunkt: Enligt ök med din  guide
Entréavgift: Nej men guiden kostar såklart 
Tidsåtgång: ca 5 timmar men lägg gärna in extra tid för att chilla på Anse Pierrot

Anse Marron
Anse Pierrot

Längs norra La Digues kuststräcka

Det här är antagligen La Digues absoluta lättaste vandring då den går längs La Digues enda väg. Det vanligaste är kanske att hyra en cykel och cykla denna sträcka men det finns absolut inga hinder för att istället använda apostlahästarna. Du följer helt enkelt vägen norrut tills den tar slut. Där ligger en riktigt mysig liten restaurang som serverar ljuvlig färskpressad juice. Deras passionsfruktsjuice kan varmt rekommenderas innan du vänder tillbaka mot byn igen. 

Startpunkt: Färjelägret i La Passe
Entréavgift: Nej
Tidsåtgång: ca 8 km. Finns många stränder och juicecaffeer att stanna vid längs vägen så tid är svår att sätta.

Trevlig vandring!

Gillar du äventyrsresor? Kika då på våra resor till Sri Lanka.

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: