våra favoriter att göra på La digre

Våra 5 favoriter att göra på La Digue

La Digue är den minsta av de mest besökta öarna i Seychellerna. Barfotaön där, trots att bilarna nu gjort sin entré, det är cykeln som är fortskaffningsmedlet nr.1. En del menar att det räcker med att åka på en dagsutflykt till La Digue men nej säger vi. Här finns allt för mycket att upptäcka. Men vilka är då våra favoriter av saker att göra på La Digue?

Anse Source L’Argent & L’Union Estate Park

Det går inte att komma runt, Anse Source L’Argent är så nära ett måste du kan komma på La Digue. Stranden som sägs vara världens mest fotograferade och är som en sagovärld med sina rosaskimrande mjukt formade granitklippor. Men det är hit alla på dagsutflykt kommer så tidiga morgnar eller sena eftermiddagar är bästa tiden att besöka. 
Men när du är här får du inte heller glömma att ta dig runt i L’Union Estate Park där den berömda stranden ligger.

Cykla nästa runt ön

Runt ön kan du faktiskt inte cykla eftersom det på den sydöstra delen inte finns någon väg. Men låt inte det hindra dig. Strax innan vägen tar slut så hittar du Chez Jules Restaurant. Som gjort för en paus med något kallt i glaset blickandes ut över Anse Banane. Cyklar du istället söderut slutar vägen vid Grand Anse Beach Bar. Glöm inte ta med badkläderna på din cykeltur. Du passerar flera stränder som lockar inbjudande.

Paddla i en genomskinlig kajak

Tänk att få glida fram genom turkost vatten med ett helt undervattensliv bokstavligen vid dina fötter. Har du tur ser du en rocka svävandes under din kajak. Oavsett är det fantastiskt att få se Anse Source L’Argent från vattnet. Inte blir utflykten sämre av att du får möjlighet att besöka både Anse Pierrot, kanske den vackraste av alla Seychellernas vackra stränder och Anse Marron. En kargare men lika vacker strand.

Visste du att du kan vandra på La Digue?

Kanske är inte vandring det första du kommer att tänka på i samband med La Digue men det finns flera vackra vandringar du kan göra. Som mellan stränderna på östra sidan som inte går att nå på något annat sätt (om du inte åker båt förstås) Eller upp på La Digues högsta punk. 

Missa inte solnedgången

Njut av en magnifik solnedgång från Belle Vue, Seychellernas högst belägna restaurant med utsikt över Praslin.  Här kan du avnjuta en måltid medan solen bjuder på ett färgsprakande skådespel på sin väg ner för natten. Vägen upp hit är rejält brant så cykel rekommenderas inte.

Alla saker att göra på La Digue

Så nej en dagsutflykt räcker enligt oss inte. Vi rekommenderar minst fyra dagar på La Digue under din resa till Seychellerna.

Res med oss till

För du ska såklart också hinna hänga på stranden, dricka fruktjuice, hälsa på sköldpaddorna, läsa en bok. Helt enkelt hinna ha en helt underbar semester!

LÄS MER OM


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: