LÚnion Estate Park, La Digue

Om du någon gång får möjligheten att komma till La Digue, Seychellerna är det inte vild gissning att LÚnion Estate är ett av de ställen du kommer besöka. För det är här du hittar den berömda och spektakulära stranden, Anse Source d’Argent. Men här finns mer att se och uppleva!

The Plantation House

Förutom stranden är det här kanske det huvudsakliga anledningen att komma hit. Huset är ett praktexempel på arkitektur från den franska kolonialtiden. Här bodde förr en familj från Mauritius som drev farmen. Idag är det ett litet museum och ett konstgalleri.

L’Union Estate – där vanilj & kokosnötter odlades

Eller odlades, odlas är mer korrekt. Här kan du cykla omgiven av doften av vanilj. Det var de spanka och portugisiska sjöförarna som tog vaniljen till den här delen av världen oc de kallade den ”den lilla kapseln” – vainilla.

Vaniljen är en av världens mest arbetskrävande jordbruksprodukter. Det har gjort den till en av världens dyraste kryddor. Inte bara kräver växten speciella klimatförhållanden, pollinering- och plockning av frukterna sker för hand.

Ett aktivt jordbruk

På L’Union Estate driver man fortfarande ett aktivt jordbruk med främst grönsaks och kryddodling. Om du cyklar längst in I parken kan du kika in i växthusen som finns där.

I en genomskinlig kajak

Enligt oss är kanske huvudattraktionen endå en paddeltur i en av Crystel Kayaks genomskinliga kajaker. Om det har vi skrivit tidigare:

Anse Source d’Argent – L’Union Estate ’s kronjuvel

Men handen på hjärtat, stranden Anse Source är definitiv varför de allra flesta besöker L’Union. Stranden är själva sinnebilden för Seychellernas berömda granitstränder. En stark rekommendation är att komma hit tidigt innan alla som kommer på dagsutflykter från Praslin & Mahé hittar hit.


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: