Att göra på Praslin

Våra fem favoriter att göra på Praslin

Självklart är det stränderna som står i fokus när du besöker Seychellerna men det finns många och det finns en hel del annat att göra också om du så önskar. Här kommer våra fem favoriter att göra när vi besöker Seychellerna:

Hyr bil och åk på strandsafari

På Praslin finns det flera stränder som är så vackra att du tappar andan. Det absolut bästa sättet om du vill besöka dem alla är att hyra bil en dag. Praslin är inte stort så du tar dig enkelt från ena tilla andra sidan. Notera dock att du inte kan köra runt utan måste köra fram och tillbaka. Några av stränderna som är väl värda ett besök är Anse Lazio, Cote D’Or och Anse Georgette.
Här kan du få ännu fler strandtips:

Våra bästa

Besök Vallée de Mai och känn dig som en lilleputt

Vallée de Mai är ett av två världsarv som finns på Seychellerna (det andra är Aldabra) Här hittar du den endemiska jättepalmen Coco de Mer. Allt som växer här känns gigantiskt och du känner dig verkligen som en lilleputt. Här kan du bara njuta av grönska i överflöd eller välja någon av de vandringar som finns.

Läs mer om

Ta en båttur till Curieuse & St Pierre


Att se något från havet ger alltid ett helt nytt perspektiv och om du är på en båt som dessutom tar dig till ställen som Curieuse & St Pierre så är det verkligen bingo. Det utgår båtturer på stranden Cote D’Or (Anse Volbert). På Curieuse, som förr var en lepraö, kan du besöka doktorns hus. Huset är en fransk kolonialbyggnad med anor från 1870 och nuförtiden inrymmer det ett litet museum och ett besökscenter. 
På Curieuse bor dessutom en mängd jättesköldpaddor som vandrar fritt i omgivningarna. 

På väg tillbaka till Praslin kan du passa på att göra ett stopp vid St. Pierre för lite trevlig snorkling.

Häng med på utflykt till

Vandra för att upptäcka Praslin i slow motion


Att vandra är kanske inte det första du tänker på om du tänker på Seychellerna men att vandra är alltid ett trevligt sätt att upptäcka omgivningarna. På Praslin kan vi tipsa om 4 olika vandringar och du kan läsa mer om dem här:

Dyk eller snorkla


Med Indiska Oceanen framför dina fötter är det ett ypperligt tillfälle att dyka. Praslin erbjuder dykning för alla nivåer. Dykplatser runt Praslin består av granitblock, korallträdgårdar, sluttande rev och några vertikala väggar. De flesta av platserna är lättillgängliga med en fem minuters båtfärd men vissa ligger längre ut. 

Den bästa tiden att dyka Praslin är från mars till maj och september till november. Det kan förekomma lätta skurar men sikten är som bäst med i genomsnitt 30 m. Vattentemperaturerna är väldigt behagliga på mellan 26-28 grader.  Du hittar flera dykställen längs Cote D’Or/Anse Volbert.

Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island, att göra på Praslin

Fler saker att göra på Praslin

Det finns så klart fler väldigt trevliga saker att göra på Praslin men det här var vårt urval. Annat du kan kika på är att golfa, äta såklart, besök Fond Ferdinand Nature Reserve, besök en odlingsplats för den svarta pärlan…


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: