Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island

Curieuse Island – jättesköldpaddor & Coco de Mer-palmer

Curieuse är en liten ö utanför Praslins norra kust och ett populärt utflyktsmål. Curieuse är en förhållandevis liten ö med sina areal på knappa 3 km2 men här finns ändå en del att se och att göra.

Läs mer: Våra resor till Seychellerna

Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island

Öns huvudattraktioner är de ca 300 jättesköldpaddorna som är hitflyttade från atollen Aldabra. Jättesköldpaddan som är klassad som en sårbar art får här på ön en fristad. Äggen tas om hand och sköldpaddsbebisarna blir inte utsläppta i det fria förrän de är runt 5 år och har betydligt större chans att överleva. Du blir välkomnad av dessa bjässar när du kommer till Laraie Bay och de blir gärna matade med lite löv.

Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island

På Curieuse Island hittar du även Coco de Mer-palmen som bara växer på en annan plats till i världen och det är på grannön Praslin. Coco de Mer-palmen innehar inte mindre än 3 världsrekord; det tyngsta fröet på 17,6 kg, den största blomman på något palmträd och den största frukten hittills på 42 kg.

Läs mer: Guide till Praslin

Från Laraie Bay till stranden St. Joseph på öns andra sida går en väl utmärkt vandringsled på knappt 2 km. Längs vägen passerar du genom de fascinerande mangroveträsken. Mongroveträden klarar att växa i saltvattnet då plantan har utvecklat lite olika sätt att bli av med vattnet. Vissa arter silar bort det redan i rotsystemet. Andra låter saltet dunsta genom bladverket vilket skapar salta blad eller samlar upp saltet i barken.

Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island

På Anse St. Joseph möter, förutom en otroligt vacker strand även Doktorns hus. Curieuse har ett förflutet som leprakoloni mellan 1833-1965. Idag fungerar huset som ett litet museum där du kan lära dig mer om öns historia och det arbete som utförs i marinparken idag.

Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island

Ditt hotell kan hjälpa dig att boka en utflykt hit eller också kan du gå ner på stranden i Cote D’Or och boka direkt själv. Självklart hjälper även vi dig gärna med dina utflyktsbokningar. Det finns lite olika upplägg på utflykten men vanligt förekommande är båttur ut till Curieuse, BBQ-lunch antingen i Laraie & St. Joseph och snorkling utanför St. Pierre på vägen hem. Utflykten tar då ca 5 timmar.

Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island
Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island

Du kan läsa mer om Curieuse Island på resebloggarna Ladies Abroad & På vift.

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: