Sju skäl att sätta av till Seychellerna – ett fantastiskt ö-paradis!

Seychellerna, detta paradisland i Indiska oceanen, är känt för sina fantastiska stränder, turkosblått vatten och enastående naturliga skönhet. Öriket består av inte mindre än 115 öar, 41 granitöar och resten korallöar. Högst troligt är att du kommer bo på någon eller några av de tre större öarna Mahé, Praslin eller La Digue. Men det finns även ett antal privatägda öar med resorter to die for om du önskar öppna plånboken rejält som Siloutte, Denis eller Desroche. Ett antal öar är också utmärkta som mål för en dagsutflykt som Curieuse Island, Ilh au Cerf eller Sainte Anne.Behöver du övertygas till att sätta av till Seychellerna? Här får du sju anledningar som definitivt kommer att få dig drömma om en resa dit!

De sanslösa stränderna!

Seychellerna har några av världens mest fantastiska stränder. Vita, pudervita sandstränder ackompanjerade av det turkosblåa havet, vackrare blir det inte. Här hittar du även flera stränder som ofta omnämns som de vackraste i världen som Anse Source d’Argent på La Digue Island, med sina gigantiska granitblock och palmkantade vikar. Eller stränderna Anse Lazio och Anse Georgette på Praslin. Men lista av vackra stränder på Seychellerna kan göras lång.

Stränder Praslin, Anse Lazio

Seychellerna har ett fantastiskt marint liv

Seychellerna är ett drömresemål för snorklare och dykare. Med sin rika marina biologiska mångfald och färgglada korallrev erbjuder landet fantastiska undervattensvärldar att utforska. Dyk ner i det kristallklara vattnet och upptäck färgglada tropiska fiskar, sköldpaddor, stingrockor och kanske till och med simma med valhajar. Seychellerna har också bra dykplatser för att utforska vrak och korallformationer.

Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island

Naturen!

Men Seychellerna är inte bara stränder, du hittar även flera naturreservat på land. Ett exempel är Vallée de Mai på Praslin, med på UNESCO:s världsarvslista och hem för den sällsynta Coco de Mer-palmen, som bär det största fröet i växtriket.  På Mahé hittar du nationalparken Morne som erbjuder många vandringsleder. Ett annat exempel på en härlig naturupplevelse är Sainte Anne National Park som består av 6 öar som erbjuder både djungelvandring och marina upplevelser.

Exotisk kultur och mat

Seychellerna har en kreolsk kultur vilket innebär en kultur som är en färgstark blandning av afrikansk, fransk, brittisk, indisk och kinesiska kulturer. Det märks tex i språket, för även om franska och engelska är de officiella språken används oftast kreol mellan invånarna.

Den seychelliska maten, även den kreolskt såklart. Fisk och skaldjur är en viktig del av kosten. Men kokosnötter, grönsaker, ris och kryddor som curry är också de vanligt förekommande i kreolska rätter. Några populära kreolska rätter inkluderar kari zourit, rougaille och kat-kat. Förr var fladdermus vanligt i det seychelliska köket och går fortfarande att smaka på ett fåtal platser.

LÄS MER OM MATEN PÅ SEYCHELLERNA

Öhoppa – det bästa sättet att upptäcka Seychellerna

Seychellerna består av över 100 öar, vilket ger dig möjlighet att utforska och hoppa mellan olika paradisöar. Varje ö har sin egen unika charm och skönhet. Ta en båttur och upptäck de avskilda öarna där du kan njuta av öde stränder och privatliv. Öhoppning ger dig möjlighet att uppleva variationen av landskap, stränder och den vänliga atmosfären som varje ö har att erbjuda. Vanligtvis bor du på Mahé, Praslin eller La Digue men du kan besöka många fler öar på dagsutflykter. 

VÅR POPULÄRASTE RESA TILL SEYCHELLERNA

Aktiva äventyr – Seychellerna är definitivt inte bara för romantikern

För dig som gillar äventyr finns det mycket att göra på Seychellerna. Du kan vandra genom natursköna vandringsleder, klättra på granitberg, utforska tropiska skogar och prova på vattensporter som kajakpaddling, segling, fiske och windsurfing. På Praslin hittar du även en golfbana.

Seychellerna, La Digue, Paddla kayak, Crystal Water Kayaks

Avkoppling och lyx

Slutligen är Seychellerna också ett utmärkt resmål för avkoppling och lyx, antagligen ett av de bästa i världen. Njut av avskildheten på privata stränder, bo i lyxiga villor och på extravaganta resorts som erbjuder fantastisk service, god mat och spa-behandlingar. Är du ute efter det där alldeles speciella, kika på Denis Island eller Desroches Island.

Seychellerna är verkligen en drömdestination för naturälskare, strandälskare och resenärer som söker en exotisk och avkopplande semester. Med sin orörda naturliga skönhet, fantastiska stränder, marint liv och möjligheter till äventyr erbjuder Seychellerna en perfekt balans mellan avkoppling och aktivitet. 

Seychellerna är definitivt värt att besöka för en oförglömlig upplevelse i paradiset!

LÄS MER OM


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: