Vigsel Seychellerna

Sara & Marcus gifte sig på sagolika Seychellerna

I mars 2024, när vintern på våra breddgrader känns som tuffast, far Sara & Marcus till Seychellerna för att gifta sig på en paradisstrand i Paradiset. Men hur är det egentligen att gifta sig utomlands i allmänhet och på Seychellerna i synnerhet? Är de nöjda med sitt val? Helt enkelt hur känner de inför sitt val nu, när de kan benämna sig herr & fru?

Vi fick möjligheten att ställa några frågor till det äkta paret. Läs deras svar:

Vilka är ni?

Vi heter Marcus och Sara, 33 respektive 29 år och vi träffades 2014. Vi gillar att vara i naturen och ett av våra gemensamma intressen är att resa och att dela nya upplevelser med varandra är bland det bästa vi vet.

Varför valde ni Seychellerna som destination för er vigsel? 

Det fanns två orsaker som gjorde att vi valde Seychellerna. Den första är att Seychellerna alltid har varit en drömdestination för oss eftersom landet erbjuder både fantastiska stränder och storslagen natur. Vi har många gånger kollat på bilder med deras unika granitstenar och sagt att dom vill vi se med egna ögon. När vi reser överlag vill vi uppleva det genuina med varje land och deras kultur och när vi läste att Seychellerna har ett maxtak med antal turister per år blev ingen gladare än oss.

Den andra orsaken till att vi valde Seychellerna är att det är ett av få länder som gör det möjligt att gifta sig i landet och det blir giltigt i Sverige enligt svensk lag. Många andra destinationer kräver att man gifter sig borgligt i Sverige innan man reser iväg men vi ville att vår vigsel skulle vara ”på riktigt”.

Vigsel på Seychellerna

Vad var bäst med ert val? 

Att gifta oss har alltid varit en självklarhet för oss båda eftersom vi alltid har känt oss hemma hos varandra. Vi var även överens om att ingen av oss ville ha ett traditionellt bröllop i kyrkan där vi i så fall skulle stå i centrum och bara tanken på alla förberedelser gjorde att vi inte såg fram emot det. Då ställde vi oss frågan ”för vems skull gifter vi oss” och då väcktes en ny idé att vi kunde gifta oss utomlands på vår drömdestination. 

Det bästa med vårt val är utan tvekan Kenzan Tours som gjorde vår dröm till verklighet. När vi googlade på vigsel utomlands var vår upplevelse att det skulle bli svårt och krångligt men när vi hittade Kenzan Tours som specialiserar sig bland annat på vigsel utomlands blev det mycket enklare. Eftersom vi bor i Norrland har vi enbart haft mejlkontakt men det har fungerat felfritt och vi har fått hjälp med vilka papper vi behövde ha för att vigseln skulle kunna genomföras. 

Var någonstans på Seychellerna gifte ni er?

Cote D’Or Beach, Praslin. (Längst bort på stranden där granitklippor ramade in en egen liten strand)

Hur såg er bröllopsdag ut?

Vår bröllopsdag började med att personalen på vårt hotell L’Hirondelle kom till vår lägenhet och förberedde vår frukost samt dekorerade vårt bord med blommor. Frukosten avnjöt vi på vår veranda med havsutsikt. Därefter kom en frisör och en sminkös till vårt hotell som vi hade bokat via Kenzan Tours innan resan och dom två kvinnorna tog hand om mig som brud och gjorde mig fin inför den stora dagen. Under tiden kom även en florist som överlämnade brudbuketten och allt flöt på väldigt smidigt. Vid utsatt tid kom vår personliga värd som vi hade under veckan och han hämtade upp oss och körde oss till stranden som vår vigsel skulle genomföras på.

På stranden mötte vi vår vigselförrättare samt vår fotograf som vi också hade bokat via Kenzan Tours innan resan. Allt var förberett och klart med dekorationer och alla delaktiga människor utstrålade glädje och trygghet som vägledde oss genom vigseln. Efter ceremonin åt vi tårta och drack bubbel tillsammans och sedan började vår fotografering. Trots att vi visste att det är väldigt varmt i Seychellerna ville vi ha lång brudklänning och kostym eftersom det trots allt är vår stora dag. Med det sagt så efter ceremonin när vi hade kommit tillbaka till vårt hotell valde vi att byta våra bröllopskläder till badkläder och vi gick direkt till stranden för att bada första gången som herr och fru. På kvällen åt vi vår bröllopsmiddag på en restaurang som låg på stranden och det kunde inte bli ett bättre avslut på vår stora dag än så.

Vilka öar besökte ni?

Vi spenderade en vecka på Praslin, en vecka på La Digue och en dagsutflykt till ön Curieuse.

Gjorde ni någon utflykt ni vill rekommendera? 

En av våra bästa upplevelser är att vi hyrde cyklar för hela veckan på La Digue. De som säger att det räcker med en dag på denna ö, dom missar mer än de kan ana. Innan resan hade vi kollat upp vad som är mest känt på öarna men känslan att sätta sig på cykeln och utforska på egen hand var magiskt. En dag cyklade vi genom en frodig skog med lianer vad det såg ut som för att ta oss till Grand Anse Beach. Där valde vi att lämna cyklarna för att sedan fortsätta till fots förbi Petite Anse Beach och sedan till drömmarnas strand Anse Cocos som var så vacker att det är svårt att sätta ord på. Vi såg dock en skylt ”10-15min to Caiman Bar” så senare under dagen ville vi utforska även detta. Vi visste inte vart vi skulle komma men det visade sig vara en fantastisk plats med en liten strand, hängmattor samt en bar och killen sa ”Welcome to the paradise” och det var precis vad vi kände. 

Genom vår personliga värd på Praslin bokade vi en privat båt för att ta oss till ön med Curieuse där jättesköldpaddorna bor. Vi uppskattade att få åka själv istället med flera andra turister eftersom upplägget på dagen blev väldigt personligt och utan strikta tidsramar. Under denna dag fick vi vandra, mata och klappa jättesköldpaddor, se flertal delfiner, se bebishajar som lekte i vattnet, se en av världens vackraste stränder samt snorkla. 

Resa till Seychellerna, besök Curieuse Island

På La Digue hyrde vi kristallklara kajaker för att utforska det världskända granitklipporna vid Anse Source d’Argent och att få se dessa formationer från vattenytan ger ett än mer mäktigare perspektiv, vilket är något vi rekommenderar. 

Vad vill ni säga till andra som funderar på Seychellerna för sin vigsel alternativt  smekmånad?

Åk! Ni kommer inte att ångra er och minnena kommer bestå resten av livet. Seychellerna är ett land med kristallvita stränder, frodig natur samt otroligt vänlig befolkning så det är svårt att inte trivas. Vill ni ha lata dagar på stranden så kan ni ha det men vill ni också utforska så finns det massor att göra. Eftersom landet har ett maxtak på antal turister kommer ni känna att det är paradiset. Det är värt varje krona!

Hur föll valet på Kenzan Travel?

Det var faktiskt en slump eftersom vi inte hade hört talas om företaget innan utan det var när vi googlade så fann vi deras hemsida. Vi undersökte först deras hemsida och vad de hade att erbjuda och därefter vad andra resenärer hade gett för omdöme om företaget. Vi gillade upplägget att man fick bo på två öar och att vigseln ingick i vårt paket som vi köpte för det var det viktigaste för vår del eftersom det annars kan vara komplicerat att gifta sig utomlands. När vi sedan tog kontakt med företaget och vi fick ett personligt förslag så kände vi att det passar oss utmärkt och då bokade vi resan. 

Allt gick smidigt med mejlkontakt och det kändes planerat men det var när vi landande på Seychellerna som vi förstod HUR BRA detta var planerat och genomtänkt. Det stod en värd med våra namn som hälsade oss välkomna och visade oss till vår chaufför som sedan tog oss vidare till färjan, därefter fick vi en ny chaufför som tog oss till hotellet och när vi skulle byta ö så kom dom och hämtade oss osv. Vi kände oss otroligt trygg med Kenzan Tours och 7 south som finns på Seychellerna trots att vi var på andra sidan ekvatorn och långt hemifrån.

Är du också nyfiken på att gifta dig på Seychellerna? Kontakta oss gärna så bistår vi med mer information:


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: