Var ska du bo på Praslin?

När du ska välja var du ska bo på Praslin måste du ta hänsyn till ett par fler saker än vid val av boenden på La Digue. Några frågor du kan ställa dig är vill du ha solupp- eller nedgång? Tillgång till den bästa kite- och vindsurfingen? Lugnare stränder sett ur ett vindperspektiv? Lugnare sett till antalet besökare? Närhet till lite restauranger och butiker eller föredrar du total avskildhet?

Några fördelar med den nordvästra delen av Praslin

Seychellerna och Praslin har passadvindar. Under perioden maj till oktober kommer dessa vanligtvis från sydost och är de som påverkar mest eftersom de ofta är starkare och driver mer tång. Det innebär att om man vill ha lugnare vatten är det bättre att denna period på den nordliga sidan. Passadvinden kan även påverka förekomsten av tång, dvs på läsidan är sannolikheten att det finns mindre.

Området kring Cote D’Or beach är också det du närmaste du kan komma en turistort på Praslin så vill du ha nära till några få restaurangerna och butiker är det här ni ska bo.

Några fördelar med den sydöstra delen av Praslin

Den passadvind vi pratar om ovan gör att det blir gynnsamma förhållanden för kite- och vindsurfing på den sydöstra delen av ön så vill du ha tillgång till den typen av aktiviteter kanske du ska fundera på att bo här.

Den här sidan är också mindre turistig med färre människor på stränderna vilket många ser som en fördel. Och du har ofta magnifika solnedgångar här!

När vi får välja var du ska bo på Praslin

Här kommer några tips på våra favoriter på Praslin. På kartan nedan ser du var på ön de ligger.

Cote d’Or Chalet 3*

Perfekt för dig som vill ha tillgång till självhushåll och med dealiskt läge med gångavstånd till den vackra Côte d’Or-stranden. Cote d’Or Chalet erbjuder ett prisvärt boende antingen i bungalows eller lägenhet. Området är omgivet av en tropisk trädgård.

L’Hirondelle 3*

Även L’Hirondelle möjliggör självhushåll. Dessutom finns gratis WiFi, TV, luftkonditionering och en sittgrupp. Det finns ett fullt utrustat pentry med kylskåp och mikrovågsugn. Det egna badrummet har dusch och hårtork. Andra faciliteter på boendet inkluderar vattensportfaciliteter och tvättmöjligheter.
6 minuters promenad till stranden.

Hotel L’Archipel 4*

Hotel L’Archipel är för dem som letar efter avskildhet, lugn och nära naturen.I över 30 år har hotell drivits här.
Hotellet har många återkommande gäster och hotellet har familjesviter, seniorsviter, Deluxe-rum och Superior-rum. Alla ligger inbäddade i en vackert anlagd tropisk trädgård med utsikt över hotellets privata strand.

Le Duc De Praslin 4*

Hotel Le Duc de Praslin ligger bara 2 minuters promenad från den vita sandstranden i Cote D’or. Le Duc ligger i en tropisk trädgård med tillgång till en spa-pool och 2 restauranger.
De elegant inredda rummen, sviterna och lägenheterna har luftkonditionering, platt-TV samt te- och kaffekokare. De har en terrass eller balkong. De rymliga lägenheterna har även ett kök.
Gästerna kan äta på Café des arts Restaurant, som ligger intill stranden och serverar färsk fisk och skaldjur. Kreolska och internationella rätter kan smakas på Le Dauphine, hotellets huvudrestaurang. Det finns också en bar för cocktails och förfriskningar.

Coco de Mer Hotel and Black Parrot Suites 4*

Skönhet och lugn, omgiven av natur med spektakulära solnedgångar. Detta moderna fyrstjärniga hotell omgärdas av över 200 hektar natur, full av den annars så sällsynta Coco de Mer palmen, som också gett hotellet dess namn.

Hotellet erbjuder rymlig tomt, bekväma rum, privat läge och en vänlig atmosfär.

Constance Lemuria 5*

Tillbringa en oförglömlig semester i detta vackra 5-stjärniga avskilda paradis, som ligger inbäddat bland öde vita sandstränder och frodig grönska, med eget sköldpaddsreservat.
Varva ner i pooler som till synes skapade av naturen, njut av god mat och spabehandlingar.
Du hittar även Seychellernas enda 18-håliga golfbana här.

Nyfiken på en resa till Seychellerna? Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!


Publicerat

i

Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: