Att göra på Mahé

Fem favoriter att göra på Mahé, Seychellerna

I strandkonkurrensen står sig kanske inte Mahé i förhållande till sina mindre systeröar Praslin och La Digue men utbudet av saker att göra och otroliga boenden gör att Mahé är ett givet stopp på din resa till Seychellerna.
Här nedan bjuder vi på några av våra favoriter att göra på Mahé, Seychellerna

Hyra bil och kör Sans Soucis Rd

Mahé gör sig utmärkt att upptäcka med hyrbil. Förvisso är det vänstertrafik men det är inte jättemycket trafik så det gör det lite enklare. På ett par dagar kan du upptäcka i stort sett hela ön. Särskilt roligt är det att åka San Soucis Rd, vägen som har ett lika snirkligt namn som sin sträckning. Förutom att du längs vägen kan hitta utsiktsplatser med vidunderliga vyer över ön så kan du passa på att besöka tefabriken och/eller Venn’s Town

Eller varför inte vandra i Morne nationalpark. Längs Sans Soucis kan du hitta flera av nationalparkens leder.
Här kan du läsa mer om vandring på Mahé

Bada i ett vattenfall

Att bada i ett vattenfall är alltid en bra idé! Vattenfallet Sauzier är kanske inte det största och mäktigaste av vattenfall men det ligger omslutet av frodig grönska med en vacker badbar, naturlig pool. Enligt lokalbefolkningen är Sauzier Waterfall ett heligt ställe och man tror att vattnet har helande krafter.
Du når vattenfallet genom en enkel promenad på ca 10-15 min. Ett litet inträde tas ut.

Var? -4.658484, 55.414591

Utforska den lokala maten på Mahé


Maten på Seychellerna kommer från det kreolska köket som är en blandning mellan afrikansk, fransk, indisk och kinesisk matlagning. Vill du göra det enkelt för dig äter du på Marie Antoinette, en restaurang i huvudstaden Victoria. De serverar en buffé av lokala, traditionella rätter varje dag (utom på söndagar). Här kan du smaka ett antal olika curry’s men även nationalrätten katkat-banan.
Katkat-banan är en blandning av kryddiga grönsaker i en krämig kokosmjölkssås. Rätten består av grön banan, pumpa, papaya, sötpotatis, aubergine, kål, chili och vitlök som tillsammans kokas i kokosmjölk.
Är du mer för streetfood rekommenderas Jules Takeaway, nattmarknaden i Beau Vallon eller Eden Island Marina.

Marie Antoinette - kreolsk mat på Seychellerna

Prova Takamaka rom

Seychellernas egna lokalproducerade rom, Takamaka, kan avsmakas på La Plaine St Andre, gården där den produceras. Bröderna d’Offay, Richard och Bernard, grundade Takamaka för 20 år sedan. 

Du kan ta en guidad rundtur i destilleriet och sedan avnjuta en provsmakning i trädgården. Bland de populäraste smakerna är den lättdruckna kokosromen och den bärnstensfärgade åttaåriga St André som har fått åldras i amerikanska ekfat.

Var? Pointe Au Sel, Seychellerna, ca 7 km söder om flygplatsen
När? Öppet vardagar 10.30-16.30. Guidade turer kl. 11, 13 & 15. 

Takamaka rum distillery, saker att göra på mahé, seychellerna

Besök världens minsta nationalpark, Moyenne

Den Yorkshire-födde tidigare Times-redaktören, Brendon Grimshaw, köpte ön Moyenne för bara 8 000 pund på 1960-talet. Därefter tillbringade han de kommande decennierna med att plantera 16 000 träd, bygga mil av naturstigar, föda upp Aldabra jättesköldpaddor och locka till sig 2 000 arter av fågel. Idag ingaår Moyenne i Ste Anne Marine Park men med en egen status som världens minsta nationalpark.
Du når Moyenne med arrangerande båtutflykter från Mahé.
Här kan du lära dig mer kring Grimshaw och hans Moyenne.

Foto: Andrei Popov

Det var några av våra favoriter att göra på Mahé Seychellerna men det finns såklart massor mer att göra. I vår kategori Att göra på Mahé kan du hitta fler tips.

Foto: Cathinka, Algarve


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: