Sauzier, vattenfall på Mahé Seychellerna

Vattenfallet Sauzier – en undangömd pärla på Mahé

Att hyra bil när du besöker huvudön i Seychellerna, Mahé, är något vi varmt rekommenderar. För även om det är vänstertrafik och smala, snirkliga vägar, så är det inte särskilt mycket trafik eller särskilt många vägar så det är förhållande vis enkelt att ta sig fram.

Kika på Sans Soucis Rd och vi kan lova att det börjar rycka i upptäckarlusten. Som en utblåst serpentin snirklar den sig tvärsöver Mahé. I ena änden har du huvudstaden Victoria och i den andra Port Glaud. Och där, inte långt från Port Glaud hittar du en lite seychellisks pärla – vattenfallet Sauzier.

Du följer helt enkelt kusten norrut till kyrkan Church of Sts Peter & Paul där du kan parkera bilen. Den lilla bukten nedanför är sanslöst vacker och du kan ta båt över till den lilla ön du ser. Eller bara njuta en stund på stranden men först ska vi vandra till vattenfallet Sauzier.

Du kommer bli tillfrågad om du vill ha guidning till vattenfallet men det behöver du inte om du inte så önskar. Det är lätt att hitta.

Ta bara höger in efter kyrkan, vänster när vägen delar på sig och vips så är ni framme vid en skylt och ”bås” där du avlägger en liten avgift för att vandra vidare på stigen. Totalt är det inte mer en någon kilometer som du kan avklara på 20–30 minuter.

Sauzier

Väl framme möts du av ett vackert litet fall med en härlig naturlig pool där du kan ta ett svalkande dopp efter promenaden genom fuktig regnskog.

En väldigt trevlig liten utflykt som vi varmt kan rekommendera!

FLER TIPS PÅ STOPP KAN DU HITTA HÄR:


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: