När Karen får bestämma – Seychellernas pärlor

När Karen från Seychellernas Turistbyrå besökte oss på kontoret i Stockholm härom veckan kunde vi förstås inte låta tillfället gå oss förbi. För vem vill inte ha en locals favoriter och inte vilken lokal som helst utan en som faktiskt arbetar professionellt med turism. Så här kommer Karens absolut bästa tips till sagolika Seychellerna. Utan någon som helst rangordning, se det som en godispåse där du väljer dina egna absoluta måsten när du reser till Seychellerna!

Möt Karen Confait, Marketing Director på Tourism Seychelles

Takamaka romdestilleri

Knappt en halvtimme söder om huvudstaden Victoria hittar du romdestilleriet Takamaka på en gammal plantage. Här har man lyckats skapa ett skönt häng med sin foodtruck och såklart gin. Här lyfter Karen den sköna kulturella mixen och också att det drar både locals och turister.

Takamaka rum distillery, saker att göra på mahé, seychellerna

Ile Moyenne

Ile Moyenne är ett minilitet naturreservat i den något större marinparken i Ste Anne.  Tillsammans med de omkringliggande öarna Long Island och Round Island skapar öarna en lugn lagun där du vid lågvatten kan vandra på sandbankarna emellan. Ön Moyenne kan du ta en 20 minuters tur runt, har ett litet museum och en enklare restaurang.

Copyright Torsten Dickmann – Tourism Seychelles

Vandra till Anse Major

Om du följer vägen i Beau Vallon västerut tills den tar slut möts du av en vandringsled. Följ den under en ca 40 minuter lång vandring så kommer du till den lilla paradisstranden Anse Major. En superfin strand i en skyddad vik. Tillbringa en härlig dag på en enskild strand. Ta med vatten och något att äta för en heldag.

Copyright Danio Denousse -Tourism Seychelles

Vallée de Mai

Det går inte att utelämna magiska Vallée de Mai. Ett naturreservat på den näst största ön, Praslin och ett av Seychellernas två världsarv. Här hittar du några vandringsleder på olika längd och vandrar i skuggan av den endemiska Coco de Mer palmen.

Cykla på La Digue

Du får absolut inte missa att åtminstone göra en dagsutflykt till Seychellernas barfotaparadis, La Digue. Hyr en cykel och drick passionfruktsjuice på de små strandbarerna längs vägen.

Copyright Joey Nicles Modeste – Tourism Seychelles

Testa de lokala delikatesserna

Att resa handlar såklart om mer än att göra saker. Missa inte den lokala maten. Karen rekommenderar grillad red snapper med papayachutney, ris och linser. Till efterrätt tar du banana ladob, banan som är kokad i kokosnötsmjölk, kryddat med vanilj, socker, muskot, kardemumma & kanel.

Copyright Marsha Dine – Tourism Seychelles

Beau Vallon

Beau Vallon är en region, strand och ort på Mahé. Antagligen önationens mesta badort. Karen lyfter den lite extra för här finns något för alla. Här hittar du boenden i alla kategorier, ett större restaurangutbud, en lång härlig strand och här hittar du The Beach Shak med grymma drinkar. Lite partisk är Karen här eftersom just Beau Vallon är hennes hemort på Seychellerna (till vardags bor och arbetar hon i London då Europa är hennes marknad).

Det var Karens godispåse med seychelliska gobitar. Hoppas du hittar något som smakar!

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: