Victoria

Seychellernas huvudstad Victoria

Victoria, huvudstaden i Seychellerna, saknar kanske den traditionella charm och skönhet man förväntar sig av en huvudstad i paradiset. Trots detta är det en intressant destination som förtjänar en halvdagsutflykt om du ändå är i närheten. Även om det pågår diskussioner om vilken huvudstad som verkligen är världens minsta, så räknas Victoria som en av de minsta huvudstäderna i världen – bara det gör den värd ett besök.

Se och göra i Victoria, Seychellerna

Tack vare sin litenhet kan du se hela Victoria på bara ett par timmar och det är inga problem att gå runt. Här kommer några tips på vad du kan hitta på:

Sir Selwyn-Clarke Market

Victoria har en täckt marknad, Sir Selwyn-Clarke Market, som trots sin begränsade storlek erbjuder en färgrik upplevelse med frukt, grönsaker och en livfull handelsmiljö, inklusive en imponerande fiskavdelning.

Victoria

Arulmigu Navasakti Vinayagar – Hinduiskt tempel med ett namn som får tungan att stuka sig

Mittemot marknaden ligger det hinduiska templet Arulmigu Navasakti Vinayagar. Med sin färgglada och sirliga fasad är det en syn att inte missa, och även om du inte går in, är exteriören imponerande.

News Café – En god kopp kaffe är aldrig fel

 För en uppfriskande kopp kaffe, trots den fuktiga värmen, kan du besöka News Café på Albert St. En alternativ plats för kaffe är Le Rendezvous Cafeteria på Quincy St, rekommenderad av andra.

Victoria

Restaurant Marie-Antoinette – Lokala kreolska smaker

För en smak av lokal kreolsk mat är Restaurant Marie-Antoinette ett utmärkt val. Sedan 70-talet har de serverat vällagad, lokalproducerad och ekologisk traditionell mat i en över hundra år gammal byggnad som nu är ett nationalmonument sedan 2011. En måltid här ger dig en autentisk upplevelse av Seychellernas kulinariska arv.

Victoria

MER OM MAT PÅ SEYCHELLERNA

Historiska Muséet

 I den viktorianska domstolsbyggnaden har ett nytt historiskt museum öppnats. Byggnaden i sig är en vacker sevärdhet, och på museet kan du lära dig om Seychellernas 300-åriga historia och den creolska kulturen.

Victoria

HÄR KAN DU HITTA FLER UTFLYKTSMÅL PÅ MAHÉ


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: