Mahe, Seychellerna, Port Glaud

Intensiva dagar på Mahe

Nu är 3 intensiva dagar på Mahe över. och resan har gått vidare till lilla La Ddigue. Under dagarna på Mahe har jag kört kors och tvärs, upp och ner över ön. Mahe är som gjort för utflykter och är det självklara valet för den rastlösa Seychellernaresenären. Det är tämligen enkelt att köra själv om du hyr bil, Vänstertrafiken och de kurviga, branta, smala vägarna vänjer man sig vid kanska fort även om det inte är att rekommendera att vara ute på vägarna i mörkret. Ett billigare alternativ är att ta lokalbussen vars turnät täcker in ön väl.

 

Mahe, Seychellerna

Victoria är trevligt att strosa runt i ett par timmar. Marknaden och det lilla hindutemplet är självklara stopp. Ett besök på nya National History är ett bra sätt att få en bakgrundshistoria till Seychellerna, ligger precis vid det berömda Victoria Clock Tower. Avsluta besöket i världens minsta huvudstad med lunch på Marie Antoinette för traditionell creolosk mat.

Mahe, Seychellerna, marknad

 

Mahe, Seychellerna Victoria

Mahe, Seychellerna, Victoria Mahe, Seychellerna, Victoria

Takamaka Rum Distillery har en riktigt trevlig visning som avslutas med romprovning och restaurangen serverar god mat.

Mahe, Seychellerna Takamaka Rum Mahe, Seychellerna, Takamaka rum

När man kör längs kusten avlöser de fina stränderna varandra så glöm inte packa ner badkläderna i dagryggsäcken. Sträckan längs västkusten är otroligt vacker och stränderna många. Här finns en hel del restauranger och supermarkets så du behöver aldrig gå hungrig eller törstig. Prova passionsfruktsjuicen!

Mahe, Seychellerna, Lazare Bay Mahe, Seychellerna Mahe, Seychellerna

Förutom stränder erbjuder sträckan ett vattenfall där du kan ta ett dopp i den naturliga poolen. På vägen mellan Port Glaud och Victoria över berget Morne är det vidunderlig utsikt över västkusten. Området runt Morne är nationalpark och här hittar du flera vandringsleder av olika svårighetsgrad.

Mahe, Seychellerna Port Glaud Mahe, Seychellerna

Som du ser, du behöver inte vara sysslolös på Mahe!


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: