Upptäck Le Jardin du Roi – en kryddträdgård och restaurang med anor

Le Jardin du Roi, översatt som ”Kungens Trädgård”, är en historisk och botanisk pärla på Seychellernas huvudö Mahé. Denna charmiga plats bär på en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Idag är den en av ögruppens mest intressanta turistattraktioner och lockar besökare från hela världen.

Le Jardin du Rois historia

Historien om Le Jardin du Roi sträcker sig tillbaka till 1700-talet då en kryddodling grundas av franska kolonister. De odlade en mängd olika kryddväxter här, inklusive vanilj, kanel, muskotnöt och peppar, som de sedan exporterade till Europa. Trädgården blev känd för sin rikedom och skönhet och fick namnet Le Jardin du Roi för att hedra kung Ludvig XV av Frankrike. Idag är trädgården ett viktigt historiskt och kulturellt arv på Seychellerna.

Omgärdad av mjuka kullar och frodig grönska

Belägen i en frodig dal omgiven av gröna kullar och berg på Mahés norra del, bjuder trädgården in besökare till en vandring bland slingrande stigar och doftande växter. Här kan man utforska trädgårdens många botaniska skatter och lära sig om användningen av olika kryddor i matlagning, medicin och parfymeri.

Passa på att ät i restaurangen och att provsmaka kryddorna

Mitt i denna gröna oas finner man restaurangen, som erbjuder traditionell kreolmat. Menyn består av en variation av rätter tillagade med färska, lokala ingredienser och kryddor direkt från trädgården. För den som är intresserad erbjuds även guidade avsmakningar där du får lära sig mer om kryddornas mångfaldiga användning.

BRA ATT VETA: (uppgifter 2023)
Öppettider:
Måndag till söndag: 10.00 till 17.30.

Vägbeskrivning:
Enklast att komma hit är med hyrbil men även turer anordnas.
Kör söderut från Victoria till Mahé”>Anse Royale. Följ huvudvägen till slutet och vid slutet av byn sväng höger mot Les Canelles. Efter cirka 1 km sväng vänster in i en liten by som kallas Sweet Escot. Efter cirka 300 m ser du en skylt som pekar höger uppför backen till Kryddträdgården.

Entré till trädgården:
– Vuxna och barn över 12 år: SCR 150,00
– Barn under 12 år: SCR 60,00


Etiketter:

Seychellernaresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 
Ring eller maila oss! 
Telefon: 08-30 21 03 
Epost: info@seychellernaresor.nu

Populära resor till Seychellerna:

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med ett skräddarsytt förslag eller svarar på dina frågor:

Seychellernas turistbyrå:

Relaterade blogginlägg: