Takamaka Rum Distillery, Seychellernas första och enda romdestilleri. Seychellerna och den här delen av världen har inte en lång romhistoria som det finns i tex Västindien. Men i början av 2000-talet beslutade två bröder i familjen D´Óffay att det var dags att skapa historia. Rommen tillverkas av ekologiskta, på Seychellerna odlade sockerrör. Sockerrören odlas i fyra olika regioner på Mahé av oberoende odlare. Sockerrören är en bristvara eftersom seychellisk lag enbart tillåter odling av sockerrör på mark som ej går att odla annan föda på. Sockerrören krossas och juicen fermenteras, destilleras, lagras och smaksätts sedan på La Plaine St André. La Plaine är en gammal kryddplantage nu omvandlad till romdestilleri och i den gamla huvudbyggnad finns numer en utmärkt restaurang.
Titta själv eller ta en guidad visning
Hela anläggningen är öppen för besökare och du kan välja att strosa runt själv eller gå någon av två dagliga (mån-fre) guidade rundvandringar. Rundvandringen bjuder på så väl intressant historia som provsmakning av både sockerrörsjuice och rom.
Passa på att äta på den trevliga restaurangen
Lunch (eller middag för den delen) kan intas på den härliga verandan omsluten av tropisk grönska. Här serveras mat med lokala smaker och med en modern tvist.
Bra att veta
Hitta hit: La Plaine St. André ligger 7 km söder om flygplatsen längs East Coast Rd.
Öppettider: Se deras hemsida www.takamakarum.com
Läs mer om Afro-Caribbean Travels resor till Seychellerna